Hayatımızın çeşitli dönemlerinde çözmekte zorlandığımız bir takım sorunlarla karşılaşırız. Bu sorunların nedenini de anlayamayız. Sanki birden bire ortaya çözemediğimiz sorunlar çıkmıştır. Aslında bu durum kişinin şimdiye kadar fark edemediği ya da görmezden geldiği sıkıntıları çözmek için bir sinyaldir. Genelde insanlar yaşamlarının tamamen yolunda gittiğini düşünürler ve halleşmediği, bastırdığı çocukluk anılarının hayatlarını nasıl yönettiği hakkında hiçbir fikirleri olmayabilir. Yaşanılan tatsız bir olayla tetiklenen anı bir takım rahatsız edici semptomlarla (depresyon,öfke problemleri, kaygılar vb.) kişiyi etkileyene kadar da bunun farkında olmazlar.
Bazen ise sorunlar zaten ortadır kişi bunları çözmek için bir yardım alması gerektiğini bilir ancak yardım alacak gücü kendisinde bulamaz ya da nasıl bir yardım alacağı konusunda kararsızlık yaşar.
Bazen de hayatın akışını değiştirmek, yaşam koşullarını geliştirmek ve kişisel potansiyellerini ortaya çıkarmaya ihtiyaç duyarlar.
Bu durumlarda bir uzmandan yardım almak gerekir. Bireysel terapi kişinin yaşadığı sıkıntıların nedenlerini anlamasına yardımcı olur. Kişi sıkıntının devam etmesine neden olan davranış kalıplarını fark ederek yavaş yavaş bunları istediği şekilde değiştirmeye başlar. Yaşanan problemlerin çözümünün yanı sıra kişi kendi özelliklerini fark etmeye, yaşamda karşılaştıkları güçlüklerle baş edebilme becerilerini arttırmaya, olumlu yanlarını fark ederek bunları daha aktif bir şekilde kullanmaya başlar. Bireysel terapi kişinin kendisini tanımasına yardım eder. Böylece kişi, istediği yaşam şeklini oluşturmaya ve sürdürmeye başlar. Bu da hayat şartlarını iyileşmesine ve yaşam kalitesinin yükseltmesine yardımcı olur.
Bireysel terapi çalışma alanlarımız;
- Depresyon
- Kaygı-Anksiyete (Takıntılar zorlantılar(OKB), Sınav kaygısı, Panik Atak, Fobiler vb.)
- Somatik Problemler (Ağrılar,migren vb.)
- İlişki problemleri
- Davranış Problemleri
- Karar vermede güçlük
- Uyum sorunları
- Öfke kontrolü
- Dürtü kontrol problemleri
- Yeme bozuklukları
- Olumsuz duygu durumları ile baş etme
- Uyku Bozuklukları
- Kayıp/Yas
- Stresle başa çıkma
- Travmalar (doğal afetler, kazalar, istismar vb sonrası süreçler)
- Performans geliştirme