Anadolu Yakası Pedagog

Anadolu Yakası Pedagog

Anadolu Yakası Pedagog ve psikolog sayılarının Avrupa yakasındaki kimi bölgelere oranla daha dar olması, bu bölgeye destek vermek için bizleri oldukça motive etti. Çok sevdiğimiz Kadıköy’de pedagog / psikolog olma hayalimiz böylece gerçek oldu. Gene ismini Kadıköy’ün antik çağdaki adından alan “Kalkedon Psikoloji” olarak, İstanbul’un farklı bölgelerinden gelen psikolog ve pedagog ekibimizle sizlere destek vermek için buradayız. İstanbul Anadolu Yakası Pedagog ve psikolog arayışında olan tüm danışanlarımız için destek verdiğimiz konular;

olarak sıralanabilir. Anadolu Yakası Pedagog arayışı içinde olan içinde yer alan Kadıköy’ün Acıbadem, Üsküdar, Ümraniye, Ataşehir, Maltepe ve Kartal’a olan yakınlığı sayesinde bir çok danışanımıza destek vermek için burada, İstanbul Anadolu Yakası‘nda, Kadıköy’deyiz.

Çocuğum için hangi uzmanı seçmeliyim?

Çocuğunuza destek olmasını istediğiniz uzmanı ararken öncelikle çocuğunuzun yaşadığı sorunun kendisinin uzmanlık alanına girip girmediğini mutlaka öğrenin. Bu soruna dair uzmanınız hangi ölçme ve değerlendirme tekniklerini kullanmakta, hangi tür terapi teknikleri ile çalışmakta ve bu terapi tekniklerine dair hangi sertifikalara sahip olduğunu araştırın. Bu tip bilgileri ulaştığınız uzmanınızın internet sitesinden, bağlı olduğu derneklerden ve üye olduğu bir takım platformlardan edinebilirsiniz.

Unutmayın ki, çocuğunuz kendisine destek olacak kişinin yeterliliği ölçüsünde süreçten faydalanacak ve siz de buna bağlı seviyede verim alacaksınız.

Pedagojik Yetkinliği Olan Psikologların Özellikleri Nelerdir?

  • Çocuk psikolojisi ve gelişimi hakkında yeterli bilgiye ve deneyime sahip olmak,
  • Oyun Terapisi eğitimini yurt dışı onaylı derneklerden tamamlamış olmak,
  • Aile psikolojisine hakim olmak, mümkünse aile terapisi eğitimini tamamlamış olmak,
  • Ailelere rehberlik etme noktasında yetkinleşmiş olmak.